Camperreis Spanje dag 11; van Capileira naar Tablate

Alpujarra

De Alpujarra

Op de 11e dag van de Camperreis Spanje wil ik eerst vanuit Capileira een wandeling maken maar het hele dorp is omgeven door een dikke wolk en het ziet er naar uit dat die niet snel zal verdwijnen. Als gevolg daarvan is het behoorlijk koud. Dus besluit ik om het tweede gedeelte van de route door de Alpujarra te rijden met onderweg, als het nog even zonnig is, een korte wandeling. Wederom overnachting aan het stuwmeer te Tablate.

Het is vannacht, zo hoog in de bergen van de Alpujarra, behoorlijk koud geweest. Maar ik heb thermisch ondergoed bij mij en daardoor heb ik het extra dekbed niet nodig gehad. Helaas kon ik in de ochtend de verwarming niet aanzetten omdat ik vergeten had de omvormer vannacht uit te zetten zodat de huisaccu leeg is. Die moet dus eerst al rijdend en via zonnepaneel opgeladen worden.

Ik was gisteren van plan om de afgebroken wandeling voort te zetten. Maar er hangt een heel dikke wolk rond het dorp die maar niet wil verdwijnen. Door de dichte mist lopen en bijna niets zien trekt mij niet erg aan en ik besluit om het tweede deel van de Alpujarra route te rijden.

Dorp in Alpajurra

Ik vertrek rond 9.00 uur en volg een wonderschone weg en kom o.a. langs en door de witte dorpen die tegen de steile bergwanden lijken opgeplakt te zijn: Pitres, Portugos, Busquistar en Trevelez. Het laatste dorp is bekend om zijn heerlijke iets zoete Serrano ham. Helaas zijn er niet veel mogelijkheden om onderweg langs de weg te stoppen om foto’s te maken. Het is weliswaar helemaal niet druk op de weg, maar midden op de weg stilstaan lijkt me niet erg handig.

Landschap Alpajurra

Het landschap verandert continu. Boomgaarden, wijnvelden, bosgebied, dorpen en zelfs een spookdorp bij een verzameling gebouwen waar vroeger een mijn aanwezig was.

Korte wandeling Orgiva

Het is jammer dat de zon niet echt wil doorbreken. Pas tegen het einde van de route in de buurt van Orgiva is er even een strak blauwe lucht. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een korte wandeling te maken door een niet zo heel spectaculair gebied. Maar goed genoeg om de benen te strekken. Tenslotte rijd ik door naar Torviscon en eindig bij Velez de Benaudalla, het eindpunt van deze route.

Wandeling Orgiva

Ik besluit om weer te overnachten bij het stuwmeer van Tablate, waar ik al eerder stond. Ik kom daar rond 16.00 uur aan. Dus ik heb ruim de tijd om te koken, mails te antwoorden en blog te schrijven. Ik wil ook nog wat lezen over het Alhambra waar ik voor morgen toch nog tickets voor kon krijgen.

Mijn kritische opmerkingen gisteren over de invloed van de commercie op de cultuur moet ik iets terugnemen. De prijs van het toegangskaartje was weliswaar drie keer zo duur als een normaal ticket maar uit het ticket blijkt dat het tot meerdere musea toegang verleent en dat er voor twee dagen een vrij reizen kaart met het openbaar vervoer in zit. Dat maakt het geheel tot een aanvaardbare prijs.

Delen met je netwerk?
(Visited 507 times, 1 visits today)