Camperreis Sardinië dag 0: De Voorbereiding

Sardinië; de voorbereiding

Na een bijna tweejarige afwezigheid op deze blog ziet het er naar uit dat het reizen vanaf nu weer kan beginnen. Dit voorjaar wordt het Sardinië.

Waarom er langere tijd geen blog van mij verschenen is.

Er is de afgelopen twee jaar veel gebeurd en ik sprak eerder in dat verband over een ‘annus horribilis’. Maar gelukkig is alles voorlopig weer in rustig vaarwater gekomen. Zoals bij iedereen is ook Corona niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan. Reeds vroeg in de pandemie heb ik één slachtoffer in de nabije omgeving moeten betreuren. Maar hopelijk gaat alles nu de goede kant op.

Reisdoel Sardinië

Het reisdoel voor dit voorjaar is Sardinië. Het stond al langer op mijn lijstje en dit jaar moet het er maar van komen. Eerder was ik uitgegaan van een reis naar Ierland maar helaas geldt daar nog steeds een verplichte quarantaine en ik vond het zonde van de tijd om in Ierland enige tijd in ledigheid in een hotel te moeten doorbrengen.

De reis naar Sardinië zal via Duitsland en Zwitserland lopen. Als ik vóór de dag van vertrek een prc-test laat doen dan heb ik daarvan binnen enkele uren de uitslag en heb ik vervolgens 48 uur de tijd om de grens met Italië over te steken. Ik rijd in Italië naar Civitavecchia en neem daar de nachtboot naar Olbia op Sardinië.

Ik weet nog niet hoe lang ik op reis zal zijn. Het is moeilijk in te schatten hoe lang de verschillende activiteiten in beslag zullen nemen.

Inspiratie voor de reis

Voor de planning van de reis heb ik gebruik gemaakt van de volgende reisgidsen:

  • Walther Iwersen en Elisabeth van de Wetering. Sardinië, de mooiste kust- en bergwandeingen. Elmar. Delft 2013. Deze gids bevat63 wandelingen varierend in lengte en moeilijkheidsgraad. Bij de uitgever kun je ook de gps-tracks downloaden.
  • Andreas Stieglitz. Landscapes of Sardinia, a countryside guide. Sunflower books. London 2016. Deze gids bevat een aantal autoroutes en wandelingen die ook hier in lengte en moeilijkheidsgraad verschillen.
  • Andreas Stieglitz. Ontdek Sardinië. ANWB. Den Haag. 2018. Gewoon een degelijke reisgids.
  • Sardinië complete rondreis, 12-daagse autorondreis, 75 highlights, tips van locals, stadswandelingen. Deze onvolprezen gids is digitaal te verkrijgen op euroreizen.be/reisgidsen.
  • De officiële toeristen website van Sardinië: sardegnaturismo.it/en. Breed opgezette actuele en informatieve website.

Op basis van deze informatie heb ik 6 verschillende routes op het eiland gepland. Ik heb geen idee hoe lang iedere route in beslag zal nemen. Dat verneem je wel via de bijna dagelijkse blog.

Delen met je netwerk?
(Visited 1.172 times, 1 visits today)