Camperreis Schotland dag 0: de voorbereiding

Schotland

De Voorbereiding van de Camperreis Schotland

Van 4 september 2018 tot en met 2 oktober 2018 zal ik een reis door Schotland maken. De nazomer en de vroege herfst lijken mij de ideale omstandigheden om Schotland te verkennen. Ik ben eerder in Schotland geweest voor mijn werk maar dat bezoek beperkte zich tot Edinburgh. Toen ik ongeveer 15 jaar was heb ik een korte zomervakantie eveneens in Schotland doorgebracht maar de herinneringen daaraan zijn niet meer heel erg scherp.

De overtocht

Alhoewel ik al half juni de veerboot wilde boeken bleek ik toch al aan de late kant te zijn voor een oversteek naar Hull. De prijs bleek van de ene op de andere dag bijna 300 Euro gestegen te zijn en natuurlijk wilde ik net op die andere dag boeken. Dan maar voor de overtocht naar Harwich gekozen. Te boeken via een handige site. Dat betekent wel een langere reis door Engeland maar het geeft me gelijk de mogelijkheid om aan het links rijdende verkeer te wennen.

Overigens bleek na de boeking dat de tarieven naar Hull weer fors omlaag gegaan waren. Te laat kwam ik er bovendien achter dat je per trein ook met campers de overtocht kunt maken via de Eurotunnel. Bijna dezelfde prijs als met de boot naar Harwich maar i.p.v. ruim 6 uur maak je de overtocht in ruim een half uur. Voor toekomstige reizigers: zorg er voor om vroeg te boeken en overweeg het alternatief met de trein.

De route

Tijdens de voorbereiding, die ik al half juni startte, heb ik een aantal gebieden geselecteerd in Schotland die ik graag wilde bezoeken. Bovendien heb ik Edinburgh en Glasgow op het programma gezet. Uiteindelijk heeft dat tot de volgende route geleid. Deze hieronder gepresenteerde route heeft alleen betrekking op de doorgaande route; dagtrips, stadsbezoeken en wandelingen zijn niet in deze kaart weergegeven. Ze zullen wel in de dagverslagen opgenomen worden.

De route is zoals gebruikelijk niet in beton gegoten. Ik heb alle vrijheid om er van af te wijken maar de route geeft me wel enig houvast. Aan de route heb ik ook geen tijdsschema gekoppeld. Ik zie ter plekke wel hoe de reis vordert. Wellicht moet ik sommige delen laten wegvallen omdat ik zoals gebruikelijk ook deze route qua tijd wel weer veel te optimistisch ingeschat zal hebben. Voor de gebruikte reisgidsen en andere hulpmiddelen verwijs ik naar de pagina ‘reisgegevens Schotland‘.

 

Delen met je netwerk?
(Visited 4.665 times, 1 visits today)