Camperreis Normandië dag 1: Van Mechelen naar Romescamps

Op weg naar Normandië

De eerste reisdag van deze camperreis Normandië brengt ons naar Romescamps. Bijna geen nieuws te melden want veel snelwegen.

Wat er aan de reis voorafging

Dit jaar geen uitgebreide voorjaarsreis. In oktober 2018 kregen we het uiterst vervelende en trieste bericht dat bij Irina borstkanker geconstateerd was. Dat was een hele klap. Na half oktober is Irina succesvol geopereerd en is er een bestralingsprogramma gestart. De opgebouwde stress en de bijna dagelijkse bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol en half maart waren we (en natuurlijk Irina met name) behoorlijk uitgeput. Dus voorafgaande aan de komende chemo-therapie hebben we besloten om er even een weekje tussen uit te gaan om daarna met frisse tegenzin het chemo-programma te starten aangevuld met een hormoontherapie en een tweede operatie aan de borst. Nu maar hopen dat alles goed onder controle te krijgen is; de vooruitzichten zijn overwegend gunstig.

Spiegel aan gruzelementen

Omdat we slechts een week de tijd hebben tussen de twee behandelingen kunnen we niet ver weg gaan. Maar Normandië moet haalbaar zijn voor een week. In het weekend hebben we de camper in orde gemaakt en dinsdag de 26e maart zijn we rond het middaguur vertrokken naar het zuidwesten. De eerste reisdag levert niet altijd boeiende verhalen op. En dat geldt ook voor deze eerste reisdag. Veel snelwegen onder een zwaar bewolkte hemel.

Het enige opwindende dat gebeurde was dat tijdens het passeren van wegwerkzaamheden er een paaltje met noodverlichting niet geheel in de rij stond met als gevolg dat ik met de rechterspiegel tegen het paaltje aangereden ben. De spiegel ligt nu ergens in de berm. Het spiegelhuis is gespaard gebleven. De basis van het paaltje is tegen de drempel van de deur geschoten en heeft daar het plastic frame van de drempel beschadigd maar dat is vrij onschuldig. Via de onvolprezen app van Fiat heb ik al vrij snel een Fiatdealer gevonden waarvoor we bijna niet om hoefden te rijden en binnen een half uur was het nieuwe spiegelglas gemonteerd. Opgelost.

Romescamps

Vervolgens doorgereden naar Romescamps alwaar we een overnachtingsplek vonden op de binnenplaats van de boerderij van Bernard Poilvet die aangesloten is bij France Passion. De zoon van de eigenaar heette ons van harte welkom en na een praatje (wat is het toch lastig om op de eerste dag weer Frans te spreken) en het schrijven van een tekst in het gastenboek hebben we snel iets gekookt en zijn relatief vroeg naar bed gegaan.

Delen met je netwerk?
(Visited 3.377 times, 1 visits today)