Camperreis Noorwegen Dag 0: De voorbereiding

De voorbereiding

De reis naar Noorwegen staat gepland voor de periode van 29 juni 2016 tot en met 29 juli 2016. Ik ken Noorwegen nauwelijks. Voor mijn werk ben ik wel eens in Oslo geweest maar ik heb nog geen kennis mogen maken met de overweldigende natuur die zo kenmerkend schijnt te zijn voor Noorwegen.

Ik herinner me dat ik als 10-jarig jongetje in de klas voor de kaart van Europa stond om de belangrijkste steden van Europa uit mijn hoofd te leren. Eén daarvan was Narvik. Dat leek voor mij toen het einde van de wereld waar ik wel nooit zou komen. Naar België en Duitsland reizen was in die tijd toen nog een groot avontuur. Ik stel de mij Narvik voor als een stad waar altijd sneeuw lag en waar de bevolking volledig uit vissers bestond en waar buiten de stad ijsberen rondliepen. Zo droomde ik mijzelf weg uit het klaslokaal totdat de juf mij zei dat ik met die dromerij nooit de steden van Europa zou leren. Zucht…, dan maar weer terug naar al die andere steden waar ik me toen nog maar bitter weinig bij kon voorstellen.

En nu 55 jaar later, is het dan zo ver. Narvik is in het reisschema opgenomen. Ik heb me voorgenomen om in het zuiden van Noorwegen te beginnen en langzaam naar het noorden te reizen om dan tenslotte in drie dagen tijd de afstand naar het zuiden weer terug af te leggen. Ik ben echter flexibel met de camper en er kan dus nog van alles veranderen.

Voor het materiaal dat ik gebruik heb voor het voorbereiden van de reis verwijs ik naar de pagina reisgegevens Noorwegen. Die voorbereiding heeft uiteindelijk geleid tot de hieronder weergegeven reisroute door Noorwegen. Deze totale route is minder nauwkeurig dan de kaarten die opgenomen zijn in de dagelijkse berichten. Google Maps meent dat sommige door mij afgelegde routes onbegaanbaar waren (deels onverharde wegen) terwijl die in de praktijk goed te doen waren. Deze zijn in de dagverslagen wel juist weergegeven.

Delen met je netwerk?
(Visited 1.324 times, 1 visits today)