Camperreis Spanje dag 57; van Plasencia Nationaal Park Monfragüe naar Talavan

Regen

Regendag

De 57e dag van de Camperreis Spanje is weer een regenachtige. Dus weinig buitenactiviteit. Ik reis vandaag naar Talavan, een mooi dehesa gebied met wederom een rijke vogelpopulatie. Maar de vogels houden zich door de regen verscholen en uiteindelijk capituleer ik ook maar en leg me neer bij de slechte weersomstandigheden. Dus lezen, schrijven, muziek luisteren en uitgebreid koken.

Op weg naar Talavan

Vandaag heb ik niet meer dan een korte post te bieden. Het belooft weer een regenachtige dag te worden. Desondanks ga ik op pad in de hoop, tegen beter weten in, dat het wellicht toch een uurtje droog zal zijn om een korte wandeling te maken.

Verregende velden nabij Talavan

Ik reis naar Talavan, een dorp dat temidden van een prachtig dehesa-gebied ligt en dat bekend staat om zijn rijke vogelpopulatie. De korte route er naar toe, nog geen 50 km, regent het zachtjes. Maar hoe verder ik kom hoe harder het gaat regenen en tenslotte komt het water weer met bakken tegelijk uit de hemel.

Verregende omgeving nabij Talavan

Dat wordt dus vandaag niets met buitenactiviteiten. Daar heb ik zo langzamerhand behoorlijk de smoor over in en ik ben een en al vergeefs protest. Maar op een gegeven moment leg je je toch maar neer bij de huidige situatie en dan keert de rust weer terug. De middag besteed ik aan lezen, muziek luisteren, schrijven en klein onderhoud aan de bus. Ik besluit wat uitgebreider te koken voor een troostmaaltijd.

Informatiebord Embalse de Talavan

Als het vijf minuten iets minder hard regent ga ik toch naar buiten om de informatieborden te bekijken bij de plek waar ik nu sta. Niets van te lezen, allemaal verweerd.

Er komt nog een Engels echtpaar met hun bus in mijn buurt staan en zij gaan manmoedig op pad. Maar een kwartier later zie ik ze drijfnat met gebogen hoofden en afhangende schouders terugkeren. Dat zegt toch wel wat als zelfs Britten zich laten inpakken door de regen. Ook zij gaan dus een passieve middag en avond tegemoet.

Dubbele regenboog nabij Talavan

Toch is er reden voor optimisme: de weer-app laat zien dat het morgen een redelijk droge maar wel koude dag wordt, zaterdag warmer en zonniger, zondag buiig en koud maar vanaf maandag veel meer zon en uiteindelijk temperaturen van rond de 23 graden! En vandaag werd ik beloond met een mooie regenboog!

Delen met je netwerk?
(Visited 241 times, 1 visits today)