Dag 42 Van Villanova D’Ardenghi naar Saint-Lager

Terugreis eerste dag

Ik vertrek redelijk vroeg uit Villanova D’Ardenghi en rijd via de Frejus-tunnel Frankrijk in. Op deze voorlaatste dag van de camperreis Sardinië rijd ik door tot in de Beaujolais.

Dit wordt waarschijnlijk het kortste verslag van deze reis. Ik vertrek rond 8.00 uur uit Villanova D’Ardenghi. Ik wil eerst de route volgen zonder snelwegen en tolwegen maar na ongeveer 100 km kom ik er achter dat er toch wel heel veel rotondes zijn aangelegd (ongeveer iedere 3 km.) en dat rijdt erg langzaam en lastig. Dus dan toch maar de concessie doen aan de snelwegen en de tolwegen.

Ik rijd het alpengebied binnen en reis via de Frejus-tunnel naar Frankrijk. Het is niet druk op de weg en ik kom gelukkig in een wat koelere temperatuur terecht.

In Belleville-en-Beaujolais doe ik wat boodschappen bij de Carrefour en dan rijd ik naar een van de kleine Beaujolais dorpjes om mijn overnachtingsplaats te zoeken. Die vind ik in Saint-Lager. De naam doet vermoeden dat er bier gebrouwen wordt maar het is een echt Beaujolais-dorp. Ik heb uitzicht over de wijnvelden en sta vlak onder de kerktoren. Er is vandaag een mooie zonsondergang. Een mooie laatste nacht van deze reis.

Delen met je netwerk?
(Visited 104 times, 1 visits today)