Dag 56: Van Pian di Boso naar Kembs

Bijna thuis

Vandaag heel veel autogereden tot aan de grens van Zwitserland / Duitsland / Frankrijk. (608 km).

Gisteren nog een verwijzing van Annemieke naar Nu.nl gekregen. Die app meldde dat de dag nadat ik van Sicilië vertrokken was de Etna uitgebarsten is in de regio waar ik de laatste dag was. Geluk of pech? Ik had het graag eens meegemaakt en het zou mijn reis meer dan compleet gemaakt hebben.

Ik ben rond 8.00 uur weggereden vanuit Pian di Boso. Er ligt een lange dag met snelwegen voor mij. De route blijft onverminderd mooi over de Autostrada A1. Ook al is de omgeving van Milaan bepaald geen vakantiebestemming. Onderweg stop ik nog ergens om etenswaren voor thuis in te slaan.

Vervolgens rijd ik door Zwitserland dat altijd mooi is met de alpen en eveneens indrukwekkend als je door de 16 km. lange St Gotthart tunnel rijdt. Ze zijn er overigens een tweede tunnel aan het boren die in 2029 klaar moet zijn. Rond Bazel wordt het weer bedenkelijk qua landschap.

Vanuit Zwitserland rijd ik Frankrijk binnen en vind op een ‘jaagpad’ langs de Rijn een mooie overnachtingsplek met uitzicht op het redelijk drukke scheepsverkeer. Morgen de laatste 500 km.

Delen met je netwerk?
(Visited 50 times, 1 visits today)