Dag 37: Van Marranca naar Capalbio

Terug op het vaste land

De zevenendertigste dag van de camperreis Sardinië wordt voor het grootste gedeelte in beslag genomen door de overtocht over de Tyrreense Zee. In Civitavecchia rijd ik nog een 50 km door om een overnachtingsplek te vinden.

Van Olbia naar Civitavecchia

Vanochtend pas laat vertrokken. Ik hoef immers niet eerder dan 10.30 uur in de haven te zijn. Het is weer wat koeler dan gisteren en ik moet zelfs een hoody aandoen! Heb ik die ten minste ook niet voor niets meegenomen.

De boot vertrekt precies op tijd. Het is dezelfde als op de heenweg. Een voormalig Grieks passagiersschip met veel blingbling en personeel in morsige uniformen.

Haven Olbia

Ik zit de meeste tijd te lezen maar maak na de lunch ook nog even een wandeling over de diverse dekken. Alhoewel het op land flink waaide blijkt dat op zee wel mee te vallen. Het schip ligt stabiel op het water en ik zie geen zeezieke passagiers. De lucht is stralend blauw, de zee is azuurblauw en de golven die tegen de boeg stukslaan zijn verblindend wit.

We komen op tijd aan in Civitavecchia. Ik tel wel 15 grote cruiseschepen van wel 8 etages hoog. Civitavecchia is een populaire haven om een bezoek aan Rome te brengen.

Haven Civittavecchia

Het debarkeren gaat een beetje chaotisch maar uiteindelijk rijd ik op de snelweg naar het noorden. Onderweg moet ik een half uur stoppen omdat de ondergaande zon zo fel is dat het onverantwoord is om te rijden, maar ziende de drukte op de weg wordt dat idee niet door iedereen gedeeld.

Uiteindelijk vind ik een redelijke overnachtingsplek aan een stille weg in de nabijheid van Capalbio. Het is al 21.00 uur dus snel eten en blog bijwerken en slapen.

Delen met je netwerk?
(Visited 100 times, 1 visits today)