Dag 21: Van Parco della Girara naar Muravera

Weinig nieuws

De eenentwintigste dag van de camperreis Sardinië besteed ik geheel aan het reizen naar het zuiden van het eiland. Er valt niet zo veel over te vermelden.

Reis naar het zuiden

Vanochtend om ca. 9.00 uur vertrokken van de prachtige tafelberg met het Parco della Giara in de richting van Calgiari. Het eerste stuk gaat over een snelweg en daar valt meestal niet zo veel over te vermelden. Dus hier ook niet.

Parco Naturale dei Sette

Maar als ik van de snelweg naar het oosten rijd kom ik door een wonderschoon natuurpark: Parco Naturale dei Sette. Dat maakt de snelweg weer goed. De weg loopt langs een diepliggende rivier en het bijzondere is dat die rivier vol staat met Oleander struiken. De moeder Oleander staat aan de kant van de weg trots naar haar kinderen te kijken die in de rivier aan het baden zijn.

Parco Naturale dei Sette

Ik besluit om enkele kilometers van de hoofdstad Cagliari te overnachten. Morgen wil ik die stad bezoeken. Ik kies vandaag voor een camping. Ik kom er niet onderuit omdat de twee waszakken tjokvol zitten. Ik heb een camping uitgezocht aan de oostkust in Muravera.

Camping Quatro Mori

Bij aankomst blijkt het ook nog eens een familiecamping te zijn. Moeten al die kinderen niet naar school? Op een akela-achtige wijze vertelt de receptioniste wat er allemaal is en wat de regels zijn. Ik knik gedwee. Als ik wat papier geld wil wisselen om de wasmachines te kunnen betalen zegt ze dat het al half twee is en dat ik maar om drie uur moet terugkomen. Kijk dat draagt ook niet bij om de acceptatie van campings bij mij te verhogen.

De was

Ook maar eens een paragraaf aan wijden. Als ik de toegewezen plek gevonden heb ga ik gelijk een gedeelte van de  inhoud van de twee waszakken in de wasmachine stoppen. Het led-schermpje vertelt mij over 3 kwartier terug te komen. Daarna nog een snelle duik in de mooie zee.

Als ik de was weer ga ophalen of in de droger ga stoppen merk ik dat er op deze camping veel aan animatie gedaan wordt.

Voorbereiding op een drukke nacht

Op een groot podium worden gigantisch grote luidsprekers neergezet. Dat belooft wat voor vannacht. Als ik weer bij de camper ben merk ik dat ook op het strand luidsprekers neergezet worden die vermoedelijk de eerste set moeten overvleugelen. Gezonde concurrentie denk ik dan maar, maar ik vrees het ergste.

Daarna koken en dit korte verslag schrijven en nog een duik in de zee. En… de luidsprekers zijn niet voor vanavond bedoeld maar voor een van de volgende dagen. Heb ik toch weer geluk gehad.

Delen met je netwerk?
(Visited 112 times, 1 visits today)