Dag 16: Van Ilbono naar Pedra Longa di Baunei

De Pedralonga Trail

Vandaag, op de zestiende dag van de camperreis Sardinië, wat laat op gang gekomen en een groot stuk van de Pedralonga Trail gelopen met een schitterend uitzicht over de Tyrreense Zee.

Slecht op gang gekomen

Gisterenavond kreeg ik het verdrietige bericht dat de partner van een goede vriendin een slechte medische uitslag heeft gekregen. Ik kon er niet goed van slapen en had vanochtend niet zo veel zin om iets te ondernemen. Toch maar gedaan. Ik rijd rond 9.00 uur naar Pedra Longa waar ik om ongeveer 10.00 uur aankom. De Pedra Longa is een bekende rots nabij Baunei. Vanaf dat punt begint de wandeling.

De Pedralonga Trail

Het is al warm als ik aan de trail begin. Eigenlijk moet je op deze warme dagen dergelijke wandelingen al rond 8.00 uur starten.

De trail loop in zuidelijke richting vlak langs de Tyrreense Zee. Het is een duidelijk pad dat op en neer gaat. Soms moet je wat over rotsen klauteren maar voor het merendeel is het een grof grind pad.

Pedralonga trail

Ook die paden kunnen verraderlijk zijn. Heb je geen goed profiel onder de schoenen dan lig je in het beste geval op het pad en in het slechtste geval in de Tyrreense Zee. Het verloopt allemaal goed bij mij. De uitzichten zijn niet te evenaren. Mediterraner kun je het niet krijgen. En alhoewel de Pedra Lunga een toeristisch hoogtepunt van Sardinië is, ben ik op het pad slechts 5 mensen tegengekomen.

De overnachtingsplek

Rond 13.00 uur ben ik weer terug. Ik rijd een paar honderd meter de berg weer op omdat ik op de heenweg een prachtige overnachtingsplek heb gevonden.

Pedralonga trail

Prachtig uitzicht op zee en de Pedra Lunga; vlak onder een schaduwrijke boom en ook nog uitzicht op een geit die geheel niet schuw is (2 meter afstand) en uren lang mij gezelschap houdt met haar zoon of dochter. Ik heb eens goed kunnen bekijken hoe dat herkauwen werkt.

Pedralongatrail

In de middag lees ik wat en bekijk ik het programma van de komende dagen. Al vroeg in de avond ga ik koken (tortellini in verse tomatensaus en salade) en schrijf ik de blog van vandaag hetgeen, zoals je merkt, slechts weinig tijd vergt vandaag. De geiten keren weer terug naar hun stal maar blijven een tijdje bij mij rondhangen. Geen enkele is meer schuw. Een van de oude bokken helpt me zelfs bij kaartlezen!

Delen met je netwerk?
(Visited 156 times, 1 visits today)