Camperreis Spanje dag 8; van Castell de Guadalest naar Tablate

Op weg naar Andalusië

Omdat ik ruim genoeg heb van het lelijke kustgebied besluit ik op de 8e dag van de camperreis Spanje door te reizen naar Andalusië, meer precies naar Granada. Dat neemt de hele dag in beslag maar het vooruitzicht dat ik dan in een van de mooie gedeeltes van Spanje kom houdt mij verwachtingsvol.

Relatief laat opgestaan en rond 9.30 uur vertrokken. Ik heb besloten om de kustgebieden te laten voor wat ze zijn. Ze werken uiterst deprimerend op mij. Het massatoerisme en de bijbehorende appartementencomplexen met de nodige animatie er omheen zorgen er voor dat ik bijna aan een reanimatie toe ben. Ter hoogte van Benidorm de snelweg opgegaan om zo snel mogelijk naar het westen te komen. Benidorm ziet er vanaf een afstand als een wereldstad uit. Vanaf de snelweg zijn de talrijke torenflats te zien. Het is eigenlijk doodzonde wat hier de laatste jaren aangericht is. Gisteren reed ik nog door enkele kleinere kustplaatsen heen en het viel me op dat vaak de centra nog redelijk authentiek zijn, dan volgt er een schil van massabouw en dan volgen er vaak sinaasappelboomgaarden. Zonder die massabouw moet het toch daadwerkelijk een mooi kustgebied zijn geweest. Maar helaas…

Het verslag zal kort zijn want ik ben vrijwel de hele dag onderweg geweest over de snelwegen en daar is niet zo veel over te vertellen. Ik heb nog wel een stop gemaakt in Elx om daar de botanische tuin te bekijken; het is eigenlijk meer een arboretum. Aardig om te zien maar je hoeft er geen omweg voor te maken.

Corine voorspelde dat het voorbij Almeria veel mooier gaat worden. Daar vertrouw ik dan ook op. Voorbij Almeria rijd ik het binnenland in langs de Siera Nevada en de voorspellingen komen uit. Het wordt aanzienlijk mooier en ook groener. De uitzichten op de Siera Nevada zijn adembenemend mooi. Helaas zijn er weinig mogelijkheden om langs de snelweg te pauzeren of foto’s te maken. Je moet het dus doen met een enkele eigen foto en een enkele internetfoto.

Rond 17.00 uur kom ik bij de overnachtingsplek aan in Tablate. De mooie plek is gelegen aan een stuwmeer: Embalse de Beznar. Helaas stormt het behoorlijk hard. De bus staat te schudden. Omdat ik morgen Granada wil bezoeken (o.a. het Alhambra) probeer ik alvast een kaart te bestellen via internet. Maar wat blijkt? De kaarten zijn uitverkocht tot mei. Dacht ik de reis goed voorbereid te hebben….

Na het koken de blog bijgehouden en mails bijgewerkt. Daarna nog wat gelezen maar de storm maakt me onrustig en het duurt even voor ik inslaap.

Delen met je netwerk?
(Visited 467 times, 1 visits today)