Camperreis Spanje dag 23; van Canillas de Albaida naar Alhama de Granada

Fabrica de la Luz

Wandeling Frabrica de la Luz

Vanuit de mooie overnachtingsplaats bij de Frabrica de la Luz maak ik in de ochtend van de 23e dag van de Camperreis Spanje nog een wandeling die in eerste instantie niet helemaal lukt. Daarna reis ik naar Alhama de Granada.

Vanochtend vroeg wakker geworden. Er is een strak blauwe hemel. De weersverwachting is dat het na de middag weer zal bewolken en uiteindelijk zal gaan regenen. Dus na ontbijt om 8.00 uur op pad gegaan. Zoals gisteren geschreven probeer ik de wandeling van gisteren in omgekeerde volgorde te lopen zodat ik hem toch uiteindelijk helemaal gelopen zal hebben.

Wandeling Fabrica de Luz

Maar het valt tegen. Het pad loopt over een richel met beneden mij de rivier. Het pad is niet breder dan 40 cm. Na ongeveer 1 km blijkt het pad helemaal overwoekerd te zijn. Er is wel een pad dat naar beneden gaat maar dat wijkt af van mijn route en is zodanig geërodeerd dat het niet verantwoord is om via een dergelijk pad naar beneden te gaan en verderop dus weer omhoog. Dus op mijn schreden teruggekeerd. Dan maar een alternatief bedenken.

Alternatieve wandeling

Vlak voorbij de Fabrica de la Luz gaat een brede weg die aanvankelijk uit beton bestaat steil omhoog. Ik besluit die maar te volgen. De stukken beton die aangebracht worden op de steilste gedeeltes gaan over in een klei-pad. Het pad is zwaar geërodeerd door de vele regen. Maar er is al opgeruimd want de klei is van de weg geschoven en de rotsblokken eveneens. De weg wordt nog wel diverse malen gekruist door naar beneden stromende beken. Dat wordt dus weer springen om de voeten droog te houden. Nu herinner ik mij dat gisteren een grote shovel met een auto met enkele wegwerkers/kantonniers de heuvel opreden. Zij hebben waarschijnlijk het opruimwerk verricht.

Het is me overigens niet duidelijk waarom er zo een brede weg omhoog gaat want ik zie nauwelijks huizen om mij heen en al helemaal geen dorpen. Toch passeren mij in de drie uurtjes die ik loop wel drie auto’s. Die zullen toch wel ergens naar toe gaan.

Wandeling Fabrica de Luz

Het is voor mij ook een raadsel waarom zo hoog in de bergen mensen huizen hebben gebouwd met vaak olijfboomgaarden of fruitboomgaarden er om heen. Ga toch lekker in het dal wonen. Veel gemakkelijker.

De natuur is overweldigend. Het pad stijgt steil omhoog en zelfs een 4×4 auto heeft moeite om een van de haarspeldbochten te nemen.

Boven op de heuvel/berg keer ik om en loop de zelfde route terug. Het valt me op dat kurkeiken die langs de weg staan van hun schors zijn ontdaan. Die wordt dus blijkbaar nog gebruikt.

Op weg naar Alhama de Granada

Ik ben rond 12.00 uur terug in de camper. Ik rust eerst een half uur en neem lunch en ga dan douchen. Ron 13.30 uur vertrek ik naar de volgende bestemming: Alhama de Granada. Het is slechts een 30 km rijden. Goed om de huisaccu op te laden. Het valt me trouwens mee dat de huisaccu het 3 dagen volgehouden heeft zonder dat ik veel gereden heb of dat de accu opgeladen wordt via het zonnepaneel vanwege gebrek aan zon.

Op weg naar Alhama de Granada

De aanwijzingen van TomTom zijn onnavolgbaar want in het dorp Camillas de Albaida wordt ik het dorp ingestuurd. En dan kom je in een doolhof terecht. Wellicht goed te doen als je een Fiat 500 rijdt maar minder goed te doen als je in een camper reist. Op sommige plekken heb ik slechts 5 cm aan beide kanten en er sneuvelt 1 contourverlichting. Maar ik weet er weer uit te komen en besluit de route van TomTom maar niet te volgen en de ‘hoofd’weg te nemen naar de kust en vanaf de kust weer via een bredere weg het binnenland in.

Op weg naar Alhama de Granada

De route is prachtig. Vooral het gedeelte vanaf de kust naar het noorden is indrukwekkend. Het traject begint met een weg vol haarspeldbochten omhoog en voorbij de col gaat het niet omlaag maar rijd je door een heel vruchtbare vlakte waar heel veel groenten worden verbouwd.

Op weg naar Alhama de Granada

Dan gaat het uiteindelijk weer omlaag naar het einddoel: Alhama de Granada. De overnachtingsplek is op een marktplein aan de rand van het dorp met een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

Alhama de Granada

Inmiddels merken jullie dat het probleem met het uploaden van de foto’s voorbij is en dat jullie de blogs dus weer met foto’s kunnen doornemen.

Delen met je netwerk?
(Visited 332 times, 1 visits today)