Camperreis Spanje dag 24; Alhama de Granada

Alhama de Granada

Regen en storm in Alhama de Granada

De 24e dag van de Camperreis Spanje heb ik geheel en heel passief in Alhama de Granada doorgebracht. Heel slecht weer.

Vanochtend rond 8.00 uur wakker geworden en de dag proberen te plannen aan de hand van het weerbericht dat hier bijna op het uur nauwkeurig is. Ik moest snel actie ondernemen want het zou rond 10.00 uur weer hard gaan regen met een behoorlijke wind.

Omdat ik bijna zonder eten zit, is het doen van boodschappen een eerste prioriteit. Ik loop door het oude dorp dat op zich heel sfeervol is maar ik kan dat niet al te lang doen want de wolken trekken al samen. Dus snel naar de supermarkt. Met mijn Nederlandse instelling volg ik Google maps via de kortste route naar de supermarkt. Maar dan kom je bedrogen uit want als je denkt dat je ergens rechtsaf kunt slaan dan merk je dat die straat ongeveer 20 meter lager ligt. Dus weer teruglopen en een andere route nemen. Ja, ja, dat zijn zo de dagelijkse ongemakken.

Dan snel teruggelopen naar de bus en op het moment dat ik de boodschappentas binnenzet begint het te hozen. Het water komt niet met spatten op de voorruit maar vloeit met golven er overheen en dat houdt vrijwel niet op tot ongeveer 18.00 uur. Bovendien is er bij vlagen heeeeeel veel wind. Soms windstil en dan ineens een heftige storm voor een paar seconden. Ik besluit dan ook om een beschutte plaats op te zoeken omdat de fietshoes het te zwaar te verduren heeft.

Dus de hele dag lezend, schrijvend, mailend, nadenkend en append doorgebracht met goed en slecht nieuws. Ik heb niet zo veel zin in koken maar heb vanochtend wel vers brood, goede kaas en worst gekocht en een heerlijke Rioja. Dat levert toch een volwaardige maaltijd op.

Delen met je netwerk?
(Visited 440 times, 1 visits today)