Camperreis Spanje dag 2; van Marey les Fussey naar Trouillas

Trouillas

Naar de Spaanse grens

De 2e dag van de camperreis Spanje loopt vrijwel de hele dag over snelwegen. In de late middag kom ik aan in Trouillas, vlak bij de Spaanse grens.

De afgelopen nacht heb ik heel goed geslapen ondanks de lage nachttemperatuur maar de verwarming  van de camper werkt uitstekend . Ik ben relatief laat vertrokken (ca. 9.00 uur) en omdat het slecht weer is besluit ik de reis voort te zetten via de péage en geen toeristische route te volgen. Ik volg dus het tweede deel van de Autoroute du Soleil. Veel autoroute en weinig soleil helaas. Het is een niet heel erg opwindende weg en het sombere weer maakt het allemaal niet vrolijker. Als ik in de  buurt kom van Montélimar, de noga-stad, breekt de zon door en verandert de vegetatie langzaamaan in een Mediterrane vegetatie. Ik maak een pauze op de Aire Bellevue, maar de vue is niet erg belle. Wel de eerste bloeiende lentebloemen gezien in de berm en de eerste in bloesem staande bomen.

Trouillas

Ik vind een overnachtingsplek vlak bij de Spaanse grens, in Trouillas. Dat begint al een beetje Spaans te klinken, De eigenaar heeft grote olijfboomgaarden die hij op de traditionele en milieuvriendelijke wijze onderhoudt. Op de achtergrond, maar helaas net achter een schuur, zie je de besneeuwde Pyreneeën. Er staat nog een Nederlands echtpaar op deze overnachtingsplek. Zij zijn op de terugreis. We wisselen wat informatie uit. Als ik vraag of ze een goede route weten langs de oostkust in het binnenland, raden ze mij aan om toch de kustweg te nemen. Het achterland wint snel aan hoogte en de winter heeft lang geduurd zodat er nog veel sneeuw ligt. Ik zie er dus voorlopig maar van af om via het binnenland te rijden. Ik zal ter plekke mijn besluit nemen.

Verder geen toestanden vandaag, zoals vast zitten in de modder, en er is dus tijd genoeg om te koken en om de blog te schrijven. Ook deze dag heb ik weinig foto’s gemaakt. Nou ja, weinig, eigenlijk maar één…

Delen met je netwerk?
(Visited 746 times, 1 visits today)