Camperreis Schotland dag 29: Van Harwich naar Mechelen

Uitzicht van ferry

Terug naar Mechelen

Een nog korter verslag dan gisteren. Op de 29e dag van de Camperreis Schotland reis ik met de ferry van Harwich naar Hoek van Holland om vandaar door te reizen naar huis.

Ik kon vannacht op de parkeerplaats van de ferry naar Hoek van Holland overnachten. Ik ben rond 7.00 uur opgestaan en om 8.00 uur aan boord gereden van de ferry. Het was nog minder druk dan op de heenreis. Er waren nog geen 25 privé auto’s op de boot en in de lounge zaten nog geen 15 mensen. Tijdens de overtocht heb ik wat gelezen en de meeste tijd besteed aan het vervelende werk van het redigeren van de teksten van de blog.

Home again

Rond 17.00 uur aangekomen in Hoek van Holland en van daar uit doorgereden naar huis. Voorbij Heerlen bleken alle achterlichten het niet te doen. Geen idee hoe dat kan. Een motoragent liet me stoppen en even dacht ik dat het een forse boete zou worden. Maar nee hoor, hij was heel vriendelijk, constateerde dat het alarmlicht het wel deed en suggereerde mij dat aan te zetten. Hij heeft mij begeleid over de snelweg tot de afrit naar Mechelen, want het is natuurlijk niet helemaal ongevaarlijk, en vanaf de afrit liet hij mij de laatste kilometers alleen naar huis rijden.

Ik kwam er ongeveer 20.30 uur aan. Het weerzien was heerlijk. Irina blij met de plaid en Alex en ik hebben nog een paar kleine whiskeys geproefd. Hij bleek zijn master studie International Business goed begonnen te zijn met hoge cijfers. Daarnaast werd hij door de universiteit uitgenodigd om betaald tutor te worden voor twee groepen eerstejaars studenten. Ik natuurlijk apetrots (en Alex ook). Als ik bedenk hoeveel moeite we in het verleden hebben gedaan om hem enige studiediscipline bij te brengen. En nu… Hij voelt zich helemaal in zijn element en we moeten hem af en toe waarschuwen ook wat vrije tijd te nemen. Nooit gedacht dat dat ooit zou gebeuren.

Hiermee eindigt voorlopig de blog voor deze reis. Waar de volgende reis mij zal brengen is nog niet duidelijk. Ik dank iedereen voor de getoonde belangstelling en hoop in het voorjaar weer verslag te kunnen doen van een volgende reis.

Delen met je netwerk?
(Visited 435 times, 1 visits today)