Camperreis Spanje dag 85; van Bleigny naar Mechelen

Chablis

Naar Huis

De laatste dag van de Camperreis Spanje: de 85e dag. Ik zet de route voort naar huis toe. Het begint met een aantal mooie D=wegen door de Chablis heen. Daarna rijd door een even mooi bos- en landbouwgebied. De dorpen waar ik doorheen rijd zijn prachtig en doen me terugdenken aan de vele fietstochten die ik er gemaakt heb. Vanaf Metz is er niet veel nieuws meer te beleven en rijd ik rechtstreeks naar huis toe.

Thuis

Ik stond vannacht te midden van een aantal weidse wijnvelden maar aan een kant was er een kleine bosschage waarin een nachtegaal bleek te zitten. De hele nacht heeft hij er prachtig op losgefloten. Wat een breed repertoire heeft deze vogel.

Vanochtend rond 8.30 uur vertrokken voor de laatste etappe. Ik rijd eerst door de Chablis heen en zie verschillende bekende domaines aan mij voorbijtrekken. Of liever ik trek aan hen voorbij. Daarna rijd ik door een mij nog onbekend bos- en landbouwgebied. Heel mooi. Vooral de verstilde dorpen op deze vrije dag maken veel indruk op mij.

Maar hoe noordelijker ik kom hoe saaier de rit wordt. Ik besluit dan ook maar om vanaf Metz de snelste route naar huis te nemen. Rond 17.00 uur ben ik thuis en het is goed Irina weer te zien. Later op de avond komt Alex ook thuis. Dan kunnen we de cadeaus uitpakken. Spanje was mooi, Frankrijk was ook mooi. Maar het Geuldal waar mijn huis staat mag er ook zijn. Oost West Thuis Best.

Woonhuis Mechelen

Het is nog te vroeg om een eindoordeel te vellen over deze reis. De indrukken zijn nog te vers en ik moet er nog afstand van nemen. Het komt later wel. Maar ik wil wel hier alvast iedereen bedanken die mijn blog gevolgd heeft en reacties gegeven heeft via de blog of anderszins. Het heeft er voor gezorgd dat ik me niet helemaal van het thuisfront gescheiden wist en dat is ook belangrijk op een relatief lange reis die je alleen onderneemt. Hopelijk tot een volgende reis.

Delen met je netwerk?
(Visited 184 times, 1 visits today)