Camperreis Griekenland dag 35; van Vocinci naar Haslach

Door de Balkan

De 35e dag van de Camperreis Griekenland bestaat weer geheel uit reizen. Van Kroatië via Slovenië naar Oostenrijk.

Vannacht goed geslapen ondanks het feit dat ik een paar keer wakker ben getrild door voorbij denderende goederentreinen. Na ontbijt om 8.00 uur vertrokken voor de reis naar Oostenrijk. 8.00 uur dat dacht ik. Maar ik had niet in de gaten dat ik al weer in de eigen tijdszone zat. Dus eigenlijk was het 7.00 uur.

Eerst weer een 25 km door de dorpen en de bossen en weilanden naar de snelweg toe. Het viel me op dat in sommige dorpen waarschijnlijk het stookhout voor verwarming en fornuis gemeenschappelijk ingekocht wordt want bijna voor iedere 2e woning lag een grote hoop gekloofd stookhout. Wat me ook opviel was dat er hier en daar nog relieken uit het socialistische tijdperk overeind staan: de staatswinkels onder de naam ‘Konsum’. Nu zat er een gewone supermarkt in maar hoe die winkels er uitzagen deed mij sterk denken aan de fietstocht die ik na de val van de Berlijnse muur in 1989 gemaakt heb door de DDR.

Daarna op de snelweg terechtgekomen. Het was een niet erg opwindend traject. Eerst Kroatië, dan Slovenië en tenslotte Oostenrijk. Oostenrijk verschilt wel heel erg van de eerder doorreden landen. Oostenrijk is een keurig aangeharkt land. Ik denk dat er in de wildste natuur nog minder onkruid is te vinden dan in mijn achtertuin. Ook wel weer eens  prettig om na ruim 5 weken weer eens door zo’n verzorgd land te reizen. In Oostenrijk ben ik tenslotte terecht gekomen in Haslach. Niet ver van Lintz en bijna op het drielandenpunt Oostenrijk-Tsjechië-Duitsland. Ik kon voor € 2,50 overnachten bij Gasthaus Teufelmühle.

Ik heb er ook mijn avondeten genomen in de vorm van knoflookbrood en een Teufelsbergsalade met spekknudeln en uiteraard bier. Heel goed. Vreemd was dat ik niet met bankkaart kon betalen. Dus goed van vertrouwen kreeg ik een rekening mee die zonder controle op de door mij genoemde naam werd gezet. Toen ik haar uitlegde dat ik via de bank-app op de telefoon het bedrag gelijk kon overmaken keek ze of ze water zag branden. Het internettijdperk is hier nog niet echt doorgedrongen. Ook de internetverbinding was allerbelabberdst.

Nu ik drie lange dagen gereden heb en daar wel een beetje genoeg van heb, overweeg ik morgen een kort traject te rijden en in de ochtend Linz te bezoeken. Ik zie wel morgenochtend.

Delen met je netwerk?
(Visited 185 times, 1 visits today)