Dag 5: Van Ballota naar Miradouro do Cervo

Overnachten langs de Rio Minho

Ik ben in Portugal. Over de reis er naar toe is niet zo veel te vermelden. De eindbestemming van vandaag is heel mooi met een wijds uitzicht. (374 km).

Over rustige snelwegen

Vanochtend rond 8.30 uur vertrokken. Eerst even benzine tanken en dan weer vele stukken snelweg. Er is vannacht veel wind opgekomen en ik moet soms flink aan het stuur trekken om de camper op het goede pad te houden. De weg is heel goed en heel rustig. Ik waan me soms op de rustige wegen van Sardinië.

De krachtige wind en de heldere lucht maken plaats voor iets minder wind maar wel met veel bewolking en soms wat regen. Af en toe een stop om wat te eten en te drinken en de benen te strekken. Ik heb deze dag geen bezienswaardigheden ingepland en reis dus in een ruk door naar het eindpunt van deze etappe. De bewolkte lucht en de regen maken de dag niet echt vrolijk. Bovendien moet ik toegeven dat de voortdurende oorlog op ons continent een zekere grauwsluier over mijn reis heentrekt. Dat zal binnenkort wel minder worden als ik de monotonie van de snelwegen achter me kan laten.

Langs de Rio Minho

Rond 15.30 uur ga ik over de grens tussen Spanje en Portugal heen. Geen trompetgeschal, geen open brekende luchten of iets dergelijks maar gewoon de buitenwijken van een regenachtig industriestadje. Enkele tientallen kilometers vanaf het grensstadje Valenca leidt de route over een smalle maar goede weg naar het uitkijkpunt de Miradouro do Cervo. Het is een mooie stek om als overnachtingsplek te kiezen. De plek kijkt uit over de Rio Minho. Maar het blijft helaas bewolkt. Ik loop nog even door de omgeving heen en ga vervolgens relatief vroeg mijn blog schrijven en wat uitgebreider koken. Morgen dus de eerste route door Portugal. Ik hoop op beter weer. Maar slecht weer ben ik op mijn reizen wel gewend en dat zal nu ook wel het geval zijn.

Delen met je netwerk?
(Visited 198 times, 1 visits today)