Camperreis Schotland dag 24: Van Bracadale naar Invergarry

Portree

Het wordt vandaag, de 24e dag van de Camperreis Schotland, een kort verslag omdat ik pas laat ben vertrokken i.v.m. noodweer. Ik maak een aanvang met de terugreis dus richting zuiden. Als ik op weg ben breng ik eerst een paar uur in Portree door, het grootste dorp/stad van Skye. Dan verlaat ik Skye en keer weer terug naar het vaste land. Ik rijd weer over de mooie weg langs ‘the five sisters’ en als ik daar voorbij ben dan zoek ik al een overnachtingsplek die ik vind bij het prachtige uitzichtpunt Glengarry.

Normaliter zijn de weersvoorspellingen in Schotland erg betrouwbaar. Maar vannacht hebben de meteorologen een steekje laten vallen. Na het schrijven van de blog gisterenavond stak er een behoorlijk forse storm op die gepaard ging met even forse regenbuien. De regen zal tot morgenochtend aanhouden maar in de middag wordt het droog en zelfs zonnig.

Als ik ’s ochtends wakker word regent het inderdaad nog hard en de storm is ook nog niet gaan  liggen. De weersvoorspelling is inmiddels aangepast en het ziet er naar uit dat de storm en de regen rond het middaguur zullen ophouden. Ik heb geen zin om net als gisteren met veel moeite de camper op de juiste rijbaan te houden dus ik besluit te wachten tot er betere tijden aanbreken. In de tussentijd kan ik wat schoonmaakwerk en onderhoudswerk aan de camper plegen. De betere tijden breken inderdaad rond het middaguur aan en ik kan op weg gaan.

Uitzicht op Portree

 

Havenstad Portree

Ik bezoek eerst het vissersplaatsje Portree. Een heel mooi en sfeervol stadje met een kleine haven en heel veel gekleurde gevels. Ik loop er wat rond en doe er wat boodschappen en koop o.a. voor Irina een plaid die ze graag wilde hebben. Na enkele winkels, waar niet veel beschikbaar was, kom ik bij een winkel aan die ruim gesorteerd is. Maar ja, welke plaid moet je dan kopen? Uiteraard moet het wol zijn en ruim bemeten, maar dan de kleur. Dat is altijd weer een probleem bij mij. Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken en de verkoopster te zeggen dat ik gedeeltelijk kleurenblind ben en of ze me de kleur kan noemen van de plaids die ik uitgezocht heb. Ze reageert begripvol en probeert het me uit te leggen. Maar dan ontstaan er bijna Italiaanse toestanden want een paar klanten gaan zich ook met mijn probleem bezig houden en zijn het niet eens met de verkoopster. Binnen de kortste keren is er een hele discussie gaande waar een kleurenwaaier bij te pas komt. Maar ik schiet er uiteindelijk niet zo veel mee op. Dan vragen ze in welke omgeving en bij welke kleren het moet passen en als ik mijn verhaal gedaan heb wijzen ze unaniem de plaid aan waarover ze het eens zijn dat die het moet worden. Besluit genomen. En nu maar hopen dat het de goede keuze is, want de smaak van de Britten kennende heb ik toch ook nog wel wat twijfels.

Op weg naar Loch Garry

 

Loch Garry

Het is inmiddels zonnig geworden maar desalniettemin ontstaan er onverwacht toch weer een hoop regenbuien die overigens maar kort duren. Ik rijd weer over de weg langs de Five Sisters (bergen) die ik op de heenweg ook aangedaan heb in de richting van Invergarry. Door de vele regen stroomt het water uit ieder gat en iedere spleet van de rotswand die naast de weg steil omhoog gaat. Alhoewel ik de weg al gereden heb, rijd ik hem nu in omgekeerde richting en dan maakt hij een totaal andere indruk. Het blijft mij fascineren hoezeer het landschap verandert door de steeds maar veranderende weersomstandigheden.

Overnachtinsplaats Loch Garry

Het is inmiddels ruim 17.00 uur geworden en het wordt weer tijd om een overnachtingsplek te zoeken. Die vind ik op een uitzichtpunt aan Loch Garry dat gelegen is in een heel mooie Glen. Op de plek waar ik sta heb je een mooi uitzicht op het loch met een paar mooie eilandjes er in. Naast de camper is een weilandje waar 3 Schotse koeien (ik weet niet welke soort maar het is een zwarte, een witte en een bruine). Ze zien er vervaarlijk uit met hun langharige vacht en hun grote hoorns, maar ze zijn heel nieuwsgierig en ze blijken heel aanhalig en zachtmoedig te zijn. Ze knorren tenminste van tevredenheid.

Daarna koken en blog schrijven. In de avond lees ik verder in de Napoliaanse romans van Elena Ferrante.

Delen met je netwerk?
(Visited 312 times, 1 visits today)