Camperreis Zuidoost Frankrijk dag 6: Van Ravilloles naar Neydens

Haut Jura

Dag 6 van de Camperreis Zuidoost Frankrijk gaat door een mooi Alpengebied. Ik moet overnachten op de camping van Neydens om een probleem met de electriciteitsvoorziening op te lossen.

Vandaag vertrokken naar Neydens. Het landschap wordt hoger en soms piekt er een besneeuwde bergtop in de verte op. Het is een prachtige tocht met al die voorjaarskleuren van de bomen. De wegen zijn, zoals in heel Frankrijk, erg goed en het is dus makkelijk te rijden. Het was wel druk op sommige stukken maar als de file achter mij te lang was dan ging ik even op een parkeerplaats staan hetgeen mij veel dankbaar getoeter opleverde (of was het een scheldpartij?).

Ik had besloten om op een kampeerterrein te staan om daar de beschikking te hebben over 230V verbinding voor het snel opladen van de apparaten en om te skypen. Helaas, ook hier leverde de aangesloten kabel geen 230V op. De aardige beheerder van de camping controleerde de schakelkast en constateerde dat iedere keer als ik een verbinding tussen stroompunt en camper maakte dat dan de zekering doorsloeg. Daarom moet ik maandag even langs een camperbedrijf rijden. In de tussentijd betekent het wel extra gasverbruik maar ik schat in dat de gasfles nog ruim half vol is. Eten wordt niet veel bijzonders vanavond want ik had nog restjes van gisteren.

Ook heb ik de vouwfiets gedemonteerd zodat ik achter beter uitzicht heb. Daardoor werd de fietshoes wel heel gespannen aangebracht. Om scheuren te voorkomen heb ik heel ingenieus, al zeg ik het zelf, aan de uiteinden onder de hoes vier tennisballen om de scherpe punten aangebracht. Morgen wat dieper de Alpen in en hoop dan een mooie wandeling te maken.

Delen met je netwerk?
(Visited 274 times, 1 visits today)