Camperreis Spanje dag 19; van Alora naar Alora

Alora

De 19e dag van de Camperreis Spanje breng ik geheel door in Alora. Ik bezoek kort het aardige dorp/stadje Alora.

Het spijt mij voor jullie dat ik ook deze dag niet veel opwindends te vertellen heb (en het spijt me nog meer voor mijzelf),

Wakker geworden met de gebruikelijke regen. Daarna de laatste was gedaan en wat gelezen in Kristina Sandbergs; Zorgen voor het gezin. Fascinerend hoe de schrijfster de gemoedstoestand van de jonge moeder Maj beschrijft. Moeder net overleden, zorg voor de twee jonge kinderen wat haar behoorlijk uitput, vrees voor het alcoholisme van haar man en het zich voortdurend aanpassen aan haar sociale omgeving, vooral die van haar eigen familie en die van haar man, die nogal verschillen van elkaar. Ze vervreemdt steeds meer van zichzelf. Het knappe van het boek is dat je letterlijk haar gedachten kunt volgen: half afgemaakte zinnen, springen van de hak op de tak, die de interne verwarring goed illustreren. Dit b0ek heeft veel te weinig aandacht gekregen.

In de middag wordt het droog en breekt de bewolking. Maar in de plaats van de regen krijgen we nu een behoorlijke storm over ons heen. De bus staat te schudden.

Ik besluit toch maar even naar het dorp/stadje Alora te gaan. Een typische Andalusische provincieplaats dat zijn best doet om een volwaardige plaats in het toerisme te veroveren. Niet heel bijzonder maar best aardig.

Als ik terugkom werk ik vast de blog bij in de verwachting dat er niet veel bijzonders zal gebeuren gedurende de rest van de dag. Morgen wil ik weer vertrekken. Volgens de weer-app zal er maar weinig regen vallen. Ik wil morgen dan ook naar Malaga gaan om die stad te bekijken. Mocht het eventueel toch regenen dan kan ik er altijd nog een bezienswaardigheid bekijken.

Delen met je netwerk?
(Visited 465 times, 1 visits today)